Skip to content

Over mij

Kinderfysiotherapie

Bee Kind

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Om u of uw kind goed te kunnen behandelen wil ik daar ruim te tijd voor kunnen nemen.

Kinderfysiotherapie

Bee Kind

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Om u of uw kind goed te kunnen behandelen wil ik daar ruim te tijd voor kunnen nemen.

Orthomoleculaire therapie

Bee Healthy

Het doel van orthomoleculaire therapie is om een optimale concentratie voedingsstoffen in het lichaam te realiseren. Gezonde voeding, een actieve levensstijl en specifieke nutrienten kunnen daarbij helpen.

Orthomoleculaire therapie

Bee Healthy

Het doel van orthomoleculaire therapie is om een optimale concentratie voedingsstoffen in het lichaam te realiseren. Gezonde voeding, een actieve levensstijl en specifieke nutrienten kunnen daarbij helpen.

Valerie van de Geijn

Master kinderfysiotherapeut, fysiotherapeut, (kinder)orthomoleculair therapeut.

Enthousiast, optimistisch en vol energie sta ik in het leven, er is zoveel leuks!

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik kinderfysiotherapeut wilde worden. Het was mijn verlangen om kinderen te helpen in hun ontwikkeling.

Ik wil graag dat ze een gezond en vrolijk leven kunnen leiden met zo weinig mogelijk beperkingen. Hierin hoop ik ze te kunnen helpen, ondersteunen en begeleiden.

Bee Valerie is tot stand gekomen door de letterlijke betekenis: “Bij Valerie” en ook omdat we vanuit het Limburgs zouden zeggen: ik ben “Bie Valerie”. De belangrijkste kenmerken zijn: Bee Kind en Bee Healthy.

Bee Kind: ‘ben aardig’ voor jezelf en anderen maar ook letterlijk ‘ben kind’, laat je gaan, spring, huppel en schaterlach af en toe door het leven.
Bee Healthy: ‘ben gezond’, eet en drink wat de natuur ons geeft, ga lekker naar buiten en Bee Kind voor jezelf.

Opleidingen
Na de opleiding Fysiotherapie bij de Fontys Hogeschool in Eindhoven (2003-2007), ben ik gestart met de 4-jarige masteropleiding kinderfysiotherapie bij Avans+ Hogeschool in Breda (2008-2012). Daarna heb ik nog ervaring opgedaan met meervoudig gehandicapte kinderen in Indonesië.

Eenmaal in het werkveld werd me duidelijk: dit is mijn passie. Tegelijkertijd merkte ik dat er nog zoveel meer interessants is waar we kinderen en volwassenen mee kunnen helpen en waar ze ‘vastlopen’. Van daaruit heb ik nog andere opleidingen gedaan: PsychoMotorisch Therapie (in Nederland beter bekend als Motorisch RT-er) (2014), Yogalatesdocent (2017), SUPyoga docent (2017) en Kinderyogadocent (2018).

Na al dit moois geleerd (en zelf ondervonden) te hebben, ondervond ik dat de combinatie van voeding en leefstijl een belangrijke invloed heeft op het welbevinden en de gezondheid van de mens. Na enkele jaren “gewone” interesse wilde ik meer kennis en verdieping en heb ik de opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie (SOE Atrium, Almere, 2020) en kinderconsulent orthomoleculaire therapie (OrthoLinea, 2020) afgerond.

This is me
“Always look on the smiley side of life”
In mijn vrije tijd ben ik het liefst op of in het water: waterskiën, SUPpen en wakesurfen. Ook naast het water vind ik het leuk om yoga en acroyoga te doen. Na al dat lekker buiten zijn hoort gezellig, lekker en gezond eten met vrienden daar natuurlijk ook bij.

Mijn passie
Als ervaren specialist binnen de kinderfysiotherapie en daarnaast de kennis van de orthomoleculaire therapie kan ik de patiënt op verschillende vlakken helpen/ondersteunen. Het is mijn overtuiging om naar de mens/het kind als geheel te kijken met het hele systeem eromheen.

Verbinding 
Het logo bestaat uit 1 lijn: net als het lichaam is het één geheel. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zoals ik het aan kinderen uitleg: er zitten allemaal kabeltjes in je hoofd die naar overal in je lichaam gaan en zorgen dat je kan ademen, nadenken, je dikke teen kan bewegen maar ook moeilijke dingen als koprollen etc.

Alle tijd & aandacht
Om je goed te kunnen behandelen wil ik daar ruim de tijd voor kunnen nemen. Om dit te kunnen doen, heb ik besloten geen contracten te sluiten met de zorgverzekeraar. Dit wil niet zeggen dat er geen vergoeding mogelijk is, voor meer informatie zie: kosten & vergoeding 

Consulten kunnen na overleg plaatsvinden in Ospel, Swalmen en Thorn.

Mijn specialisaties

Master kinderfysiotherapeut, fysiotherapeut, (kinder)orthomoleculair therapeut

Als ervaren specialist binnen de kinderfysiotherapie en daarnaast de kennis van de orthomoleculaire therapie kan ik de patient op verschillende vlakken helpen/ondersteunen.
Zoals het logo laat zien zijn lichaam en geest volledig met elkaar verbonden, deze werken altijd samen. Als er op 1 vlak iets niet goed verloopt heeft dat ook invloed op andere gebieden in het menselijk lichaam.
Om u of uw kind goed te kunnen behandelen wil ik daar ruim te tijd voor kunnen nemen, om dit te kunnen doen heb ik besloten geen contracten te sluiten met de zorgverzekeraar.

Consulten kunnen na overleg plaatsvinden in Nederweert, Swalmen of Herten.

Kinderfysiotherapie

BEE KIND | Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar).

Ik heb gespecialiseerde kennis en vaardigheden met betrekking tot:

 • Motorische ontwikkeling en motorisch leren van het kind.
 • Specifieke bewegings- en houdingsaandoeningen op de kinderleeftijd.
 • Fysieke fitheid en training van spieren, hart- en longfucntie bij kinderen.
 • Specifieke fysiotherapeutische (technische) vaardigheden voor het behandelen van kinderen
 • Specifieke pedagogische vaardigheden voor het behandelen van kinderen en begeleiden van het gezin/ouders.
 • Signaleringsfunctie voor inzet andere zorgdisciplines, zoals logopedie, ergotherapie, ambulante begeleiding, specialistische tweedelijns zorg e.a.

Ik kan u/uw kind op verschillende vlakken behandelen/begeleiden enkele voorbeelden zijn:

 • Voorkeurshouding
 • Motorische ontwikkelingsproblemen zoals het laat/niet gaan rollen, kruipen of lopen, of moeite hebben met vangen en gooien, evenwicht etc.
 • Orthopedische problemen zoals kniepijn, zwakke enkels etc.
 • Ademhalingsproblemen bij bijv. inspanning of astma
 • Onverklaarbare klachten
 • Neurologische aandoeningen zoals een cerebrale parese.

Orthomoleculaire therapie

BEE HEALTHY | Laat uw voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding

Orthomoleculair betekent letterlijk: de juiste moleculen. De term orthomoleculair bestaat uit orthos: juist, en moleculair: recht of gezond in het Grieks. Het lichaam is één geheel. Organen staan met elkaar in verbinding via het zenuwstelsel, de bloedsomloop, het immuunsysteem, hormonen en veel meer. De basis van waaruit het lichaam en deze verbindingssystemen zijn opgebouwd en functioneren is voeding! Een gezonde voeding is dus het ultieme fundament voor gezondheid.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat we (helaas) met ons huidige voedingspatroon onvoldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen, zelfs bij een evenwichtig voedingspatroon. We hebben tegenwoordig veel te maken met luchtvervuiling, stress, straling, bestrijdingsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen, etc. Als gevolg van deze externe factoren ontstaan er tekorten in ons lichaam en kan het (uiteindelijk) niet meer optimaal functioneren. De klachten kunnen zeer divers zijn zoals: vermoeidheid, verminderde weerstand, maag- darmklachten, ontstekingen etc.

Het doel van orthomoleculaire therapie is om een optimale concentratie voedingsstoffen in het lichaam te realiseren. Gezonde voeding, een actieve levensstijl en specifieke nutriënten kunnen daarbij helpen.

Pathology Testing

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Suspendisse enim turpis, dictum sed, iaculis a, condimentum nec.

Kosten & Vergoeding

Omdat Bee Valerie geen contracten heeft afgesloten met zorgverzekeraars kan dit consequenties hebben voor de vergoeding van de therapie. Afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering krijgt u de kosten volledig of gedeeltelijk vergoed. Dit wil zeggen dat ik werk  op basis van resitutiezorg.

Zowel voor de fysiotherapie als de orthomoleculaire therapie voldoet u de behandeling rechtstreeks aan Bee Valerie en kan u zelf de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar.

Afspraken dienen minimaal 24 uur voor aanvang van de behandeling geannuleeerd te worden. Niet of te laat geannuleerde afspraken worden bij u in rekening gebracht en komen niet in aanmerking voro vergoeding bij de zorgverzekering.

Kinderfysiotherapie

De basisverzekering is voor iedereen verplicht en de inhoud ervan is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Kinderen zijn gratis meeverzekerd met de ouders.
Een restitutie polis is tegenwoorden erg belangrijk. Dit zorgt voor vrijezorgkeuze en daarbij ook de vergoeding die passend is bij de zorg.

Vanuit de basisverzekering wordt kinderfysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar als volgt vergoed:

 • Bij niet chronische aandoeningen worden maximaal 18 behandelingen per kalenderjaar vergoed.
 • Bij chronische aandoeningen worden alle behandelingen vergoed.

(Als uw kind in hetzelfde kalenderjaar fysiotherapie heeft gehad bij een andere praktijk, dan worden deze behandelingen in mindering gebracht op het aantal behandelingen waar uw kind recht toe heeft vanuit de basis- en/of aanvullende verzekering).

Als u aanvullend verzekerd bent is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het gekozen pakket hoeveel behandelingen (boven de 18) worden vergoed. U kunt dit zelf nakijken in uw polis of navragen bij uw vorgverzekaar.

Op dit moment is het alleen mogelijk om aan huis (op verwijzing) behandelingen bij Bee Valerie te plannen, neem voor meer informatie gerust contact met me op.

Tarieven

Kinderfysiotherapie aan huis €60,-

Eenmalig kinderfysiotherapeutisch rapport €40,-

Ik sta binnen het Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL (KRF NL) en het BIG-register geregistreerd als Algemeen Fysiotherapeut en Kinderfysiotherapeut. Dit houdt in dat ik aan alle bijbehorende kwaliteitseisen voldoe. 

Orthomoleculaire therapie

Bee Valerie is aangesloten bij de MBOG, de beroepsvereniging van orthomoleculaire geneeskunde. De consulten worden meestal gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Na ieder consult ontvangt u een factuur die u rechtstreekt aan mij betaald en die u zelf bij de zorgverzekeraar kunt indienen. Consulten gaan niet ten koste van het eigen risico.

Als u wil weten of de zorgverzekeraar uw behandeling vergoed, klik dan HIER:

De MBOG stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele fouten in het door de MBOG opgestelde overzicht ode informatie verstrekt door Zorgwijzer of Independer.

Tarieven

Eerste consult (60 min.) €75,-

Vervolg consult (30 min.) €45,-

Bedragen zijn exclusief eventueel geadviseerde supplementen.

We are Truested by World’s Leading Customers

0
Professional Staffs
0
Stars Comfort
0
Rooms
0
Years of Experince